Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Κανελονια με σπανακι!


Συνταγες για ολα τα γουστα!

Συνταγή για 6-8 άτομα

Υλικά:

Για την σάλτσα ντομάτας:
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ξίδι, κόκκινο
2 x 400 γρ κονσέρβες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 μικρό ματσάκι φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι νερό
Αλάτι/Πιπέρι

Για την επικάλυψη:
250γρ τυρί μασκαρπόνε
4-5 κουταλιές της σούπας γάλα
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
1 μπάλα φρέσκα μοτσαρέλα (περίπου125γρ.), κομμένη σε φέτες

Για την γέμιση:
1 κιλό σπανάκι
100γρ τυρί παρμεζάνα, τριμμένη
250γρ. τυρί ριγκότα
1 μεγάλη πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
400γρ. κανελόνια
Αλάτι/Πιπέρι

Προετοιμασία:

Πρώτα ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τσιγαρίζουμε το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύδι, τις ντομάτες, το νερό, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Μόλις δέσει η σάλτσα προσθέτουμε το ψιλοκομμένο βασιλικό, ανακατεύουμε και απλώνουμε την σάλτσα μας σε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο ταψί. Αφήνουμε το ταψί στην άκρη για λίγο.
Ετοιμάζουμε την επικάλυψη. Κτυπάμε σε ένα μπλέντερ το μασκαρπόνε με το γάλα μέχρι να μαλακώσει. Αλατοπιπερόνουμε το μείγμα μας και το αφήνουμε στην άκρη για να ετοιμάσουμε την γέμιση.
Βάζουμε το σπανάκι σε ένα μεγάλο σουρωτήρι και το τοποθετούμε με ασφάλεια στο νεροχύτη μας. Ζεσταίνουμε αρκετό νερό μέχρι να κοχλάσει. Περιχύνουμε το σπανάκι με το ζεστό νερό μέχρι να μαλακώσει αλλά να μην ψηθεί. Κάντε την διαδικασία αυτή σε 3-4 παρτίδες. Είναι πιο εύκολο και έχει καλύτερο αποτέλεσμα. Όταν κρυώσει αρκετά το σπανάκι, πιέστε το με το χέρια σας για να στραγγίξει όλο το περιττό νερό. Ψιλοκόβουμε το σπανάκι μας και το τοποθετούμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με 100γρ. παρμεζάνα και 250γρ. ριγκότα. Αλάτοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε τα υλικά μας στο μπολ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180οC.
Γεμίζουμε τα κανελόνια μας με το μείγμα σπανακιού και τα αραδιάζουμε στο ταψί πάνω από την σάλτσα ντομάτας. Απλώνουμε πάνω από τα κανελονια μας το μασκαρμπονε με το γάλα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα και τα κομμάτια μοτσαρέλας. Στο σημείο αυτό μπορείτε να καταψύξετε το ταψί σας και να το ψήσετε κάποια άλλη στιγμή ή να το ψήσετε αμέσως στον προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να δημειουργηθεί μία ωραία κρούστα στο επάνω μέρος. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε το φαγητό μας να σταθεί για 5 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
Σερβίρετε τα κανελονια σας ζεστά με μια ωραία σαλάτα. Για επιδόρπιο επιλέξτε μία ωραία μηλοπιτα. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)